Золотi слова

Пётр Кравчина
«РозкИдай золоті слова
           І більш зроби, ніж обіцяв!»*
- Хто завітав до нас? Овва!
           Чому ж Ви, пані, без лиця?

Ви косу покладіть отут,
           Ніхто не візьме, я клянусь!
У мене в погребі є брют,
           Я швидко збігаю й вернусь!

Я завжди радий був гостям,
           А це поважна пані – Смерть.
Вона не залишає плям,
           Отож, наповнив пляшки вщерть!

Вернувсь до Неї я з вином,
           Ще й пива досить прихопив
Та й квасу трохи заодно,
           Бо алкоголю я не пив.

Я вже давно Її боржник,
           Тому і зустріч цю обмив.
Давно би я зі світу зник,
           Бо хвацько по струні ходив.

І  ось  на  ґанкові  Вона
           Стоїть, бо вже прийшов мій час.
Та  все  ж  надія  є  одна,
           Бо я ж пив тільки хлібний квас!

Дивлюсь - чалапає кудись,
           Забувши вже, що я – рекрут,
А я на пляшку подививсь:
          «ох, і добрячий в мене брют!»


*подібна фраза має місце в творі Ф.Ніцше "Так казав Заратустра"