Будують вони НПСУ

Микола Щома
Будують вони НПСУ

Ієрархія будівників вежі Всесвіту
захотіла підняти споруду подібну
пірамідам єгипта, вежі вавилона.
Споруда така малаб бути похожа
на дуже великого м"яча стадіона!

Римляни давно вже говорили, що
дати людині хліба, та гру й жарти,
не тяжко тоді буде нею керувати!..
Можно, як потрібно, її душу взяти.
В міцну облогу заперти. Зв"язати!

Новий Порядок Світового Устрію,
висунув концепцію: "глобального"
"закінченого світу". Нового повіту.

Велика Держава Земля; а народи
будують свої повітові будинки, все
ради "народового господарства"!..
Здається мені -- дуже цікаво, щось
подібне до тисячолітнього царства.

Третього Риму, напевно не буде!?.
Сьомого дня адвентисти програли,
тоді як кінця день маркували. США
вже пів світа забрали. Далі співати?
Ось ми спимо; будують вони НПСУ.

Nota:
Ідея "закінченого світу"...
Аматаі Етціоні (англ. Amitai Etzioni)
Соціолог PhD University of California
Родився в Німеччині і жив у США.