Пчела доверчива со мной... 111 Эмили Дикинсон

Ирина Бараль
Пчела доверчива со мной,
Мы дружим с мотыльком.
Готовит мне лесной народ
Приветливый прием.
Со мною ручеек ручной
И ветреней ветра;
О летний день,
Зачем глаза слепит от серебра?


***

Emily Dickinson

111

The Bee is not afraid of me.
I know the Butterfly.
The pretty people in the Woods
Receive me cordially –

The Brooks laugh louder when I come –
The Breezes madder play;
Wherefore mine eye thy silver mists,
Wherefore, Oh Summers Day?