Трова

Микола Щома
1.
Коли ти мене не любиш,
то не думай цілувати
бож як таке зробиш, то я
можу тебе зганьбувати!..

2.
Не дивися дуже в гору
-- сонце там в огні сяє!..
Лишитись можеш сліпою.
Бож природа тоже карає.

3.
Коли оркестра заграє гопака,
ніхто не танцюватиме вальса.
Гопак, по суті, є бойовий; а
вальс, для венского панства.

--------------------------------------------
Nota:
Трова = Поетично лірічна композиція,
легка та приємна складністю,
народного характеру.
Походить від італійського "troviero",
що був лірічний поет (troubadour)
середніх віків у Франції.
А його композиції називалися
(vers, rime, chanson);