Безсоння стих на украинском языке

Марина Осень
 То ти прийшов?
 Нi, вiтер кинувсь у вiкно листком тополi.
 То голос твiй?
 Нi, то дощ шепоче на дворi.
 То ти заглянув у вiкно?
 Нi, то вiдблиск мiсяця,
 А може привiд?
 Чиясь душа?
 Мандруючи у снах
 Десь заблукала,
 Й тепер не може спокою знайти?
 То хто гука мене в пiтьмi кiмнатнiй,
 Твiй сум, чи твоя туга?
 По дiвчинi з блакитними очима,
 Що спокiй в тебе вкрала назавжди?
 А може то, мої Нiчнi примари?
 Що повилазили iз самих Тяжких снiв?
 Й тепер, розкривши лапи,
 Стоять i ждуть поки у сон порину я...
 Нi, сьогоднi не дождетесь,
 Сьогоднi ждати буду я,
 Поки не пiдете,
 I не полишете мене в безсоннi,
 З моїми тяжкими i грiшними думками.
 (2.10.97)