Сонет 283

Микола Щома
Soneto 283
Із книги "Corpus dos Sonetos Camonianos"

Сонет 283
Портуралського поета Луїс де Камоенс
Преклав Микола Щома

По містах, в лісах і лісопосадках,
на долинах та на горах, тобі хвалу
завжди нехай співають пастухи
холодного ранку, теплим спочинком.

В цім храмі в якім себе показуєш
та розділяєш тепер свою грацію,
гімни і псальми, та багато різних квітів,
нехай пренесені будуть на святі тобі.

Одні віддають тобі ноги; а другі, руки;
від деяких будуть на твоїм олтарі
виродки морські, рабські полонені.

Даю від себе осторогу, помилки та любов,
багато більші виродки, та тисячі
думок пустих моїх, тобі тепер я віддаю.