Я другим став

Микола Щома
Я другим став

Після бані, я не перемінився...
Лише став чистіший. Я умився.

Такий був я і раніше, тільки
тіло мав грязніше -- у болоті.
Не в болоиі справжнім, а в
нечистому хотінню -- адепт
братства природ- похотіння.

Зневажав других,
не мав цілі жити,
та був без спасіння.
А тепер бажаю всім
веселих днів слави
та хваління!..

Після бані, я не перемінився...
Охрестився в те що зараз вірю!
Прочитав Івана, тай роздумав --
я срібла й золота не маю; одну
тільки можу показати мою віру,
то чомуж і не почати "алилуя"
вислів на увесь голос кричати?

Тай співати:
"Після бані, я не перемінився...
Лише став чистіший. Я умився!"