Мае Ир

Марина Сабанова
Мае Ир! Дае раесугъд цъититаем баеллын,
Дае фарн мае намысаей цаерын.
Даеу уарзондзинад тавы маен,
Мае уд лаевар каенын даеуаен!

АЕз мысын даеу, мае Иры заехх,
Дае цаеугае дон, баерзонд къаедзаех,
Сыгъдаег уаелдаеф, цъаех-цъаехид арв,
Ды дардаей маен дае хъармаей тав!

Ирон фаендыры цагъд наеры,
Ирон зараег хаехтыл заелы.
Мае хъустыл ауайы аеваст
Нае  Иры фаесиваеды хъазт!

Мае Райгуыраен заехх, дард дае ды,
Фаелае маен ныр заегъын фаенды:
Нае ферох уыдзынае маенаей,
Мае заердаейы цаердзае фаернаей!!!