Nada se pode comparar

Микола Щома
Nada se pode comparar
Із Книги "Вибрані Поеми -- Бокаже"
Manuel Maria Barbosa du Bocage
Португалський поет XVIII століття

Нема нічого щоб порівнялося з тобою
Переклав Микола Щома

Весела птиченька, котра співає
з душі що вириває щирість ніжну;
річка яскрава що шепотить та
з-поміж камінчиків сковзне як змій;

Та сотце, що по небу яснім гуляє,
і місяць який від сонця бере красу,
Зоря світання, весела й непорочна,
троянда, ніжно із Зефіром хвилює;

Весна спокійна та любляча,
любого автора усеї слави що досягаю,
богиня вибухів захоплень та Цітера;

Скільки кажу, коли не говорю я,
бо всеж навколо тебе дегенератує,
нема нічого щоб порівнялося з тобою.