Жити просто

Ганна Осадко
Жити просто. Просто жити:

ткати пісню, жати жито,

виглядати із небес:

чи колядку  завіконну,

чи надсадний  дух озону

(це залежить від сезону:

Народивсь_ Воскрес).

 

Просто жити. Жити просто.

- Ціпу-ціпу - сонце! просо!

а по тому – знов:

навесні – білити хату,

взимку – квіти малювати,

не питати – а чи та ти,

що  його любов.

 

Просто жити. Просто тиша

трави подихом колише...

Ніжності узвар

вже настояний до ранку,

пий із глиняного дзбанку

ніч – підкову,

ніч – коханку,

ніч – різдвяний дар.