Ливадийський дворец

Егор Нестеренко
Лівадійський палац – колишня літня резиденція Миколи II. Окрім  головного корпусу, комплекс включає в себе графський палац і церкву. Палац був збудований в 1910-1911 рр. в традиціях італійського Відродження з використанням елементів готики.  Палац оточений великим парком - одним з кращих на Південному узбережжі.
 
Лівадія - мальовничий куточок південного берега Криму, доля якого увібрала в себе поворотні моменти історії.

Літня резиденція останнього російського царя. Перший санаторій для селян у 20-і роки. Наприкінці другої світової війни - місце зустрічі керівників трьох союзних держав - СРСР, США і Великобританії, на якій вирішувалось питання закінчення другої світової війни і післявоєнного устрою миру.
Державна дача керівника радянської держави І. Сталіна в перші післявоєнні роки.

Лівадійський палац був побудований за проектом ялтинського архітектора Я.П. Краснова (1864-1946), який одержав за спорудження цього палацу та низки інших будівель на південному березі Криму звання академіка російської архітектури