Звертання

Микола Щома
      Звертання до суддів України

      Законорівність людей тримаєш,
      ти, суддя державного закону...
      На тебе, віру громадян, складає
      населення державного буття!..

      Булаву конституції тримаєш ти
      як світогляд твойого розуміння;
      не падай, під могутнім натиском
      -- будь під якимсь ловцем бріди.

      Діяч виконавчої урядової гілки,
      самостійно, ти на совість свою вір.
      Вона є завжди правдива для твойого
      поведіння. Ніколи її не принижуй. Вір!

      Народ України тебе дуже шанує
      -- бо ж ти є людина довірлива всім.
      Не замазуйся в будь якімсь колі тих
      хто рахує себе більше ніж всіх...

      Хай живе вікова Україна. Її перехід
      у потужнісь могутніх держав, теж!..
      Ти ж, Генпрокурор, разом із суддьою,
      забезпечте для неї законних підстав.

      06 жовтень 2008 р.