Роздуми про кохання...

Светлана Лобас
1. Листи від коханої людини пахнуть попелом...

2. Навіки ладна полетіти в небо,
   Аби не повертатися до тебе.

3. Я не чекатиму тебе.
   Твій час пройшов -
   Шкодуй хоча б себе.

4. Мої слова вже зайві, в тебе - ще нема.
   Говоримо про зовсім різні речі...
   І так завжди: за осінню - зима,
   А за зимою - люта порожнеча.

5. Душа вже знов пуста й німа.
   Лиш біль образ,
   Відбитки фраз...
   Кохання вічного нема -
   Я переконуюсь щораз.

6. Шумить вода,
   Цвіте жасмін,
   У тебе знову я в полоні.
   З думок пішла,
   Іду з колін...
   І падаю в твої долоні...

7. Я запалю свічки,
   Весь світ зтамує подих.
   І стане зайвим одяг,
   Зімкнуться дві руки,
   Розсиплеться волосся...
   Це все мені здалося.
   Згоріли вже свічки...

8. Не силую. Не хочеш - відійди,
   Іди тихенько, так, щоб я не чула.
   Я не зазнала щастя від біди,
   То так іди, щоб я тебе забула.
   Я відпущу. Де сенс в полоні тім,
   В котрім тебе тримати намагаюсь?
   Тепер я вже нітрохи не вагаюсь -
   Іди собі. Ти зайвий у житті.