осiннi замовляння

Ганна Осадко
Сивим дощем недремним,
смутком –  як сон – даремним,
піснею, що – злітає,
снігом – який прийде
врешті по цьому листу…
…осінь заграє Ліста…
…Боже, яка барвиста
казка, ота, ми де…
…Боже, з якого дива
буду така щаслива,
тронка дзвенить у тиші,
зріють поля бажань,
…ніжності, що – над небо,
…спрага, яка – до тебе,
…досить довічних «треба»…
- Будь же щаслива, Ань…
…треби усі – марнота,
Божа свята робота –
біла як сніг дорога
їх доведе туди,
де – золоті ворота,
де не спитають «Хто ти?»…
…бачиш – біжить небога
стежкою
         до
                води?