нещичко.. за Александър Белчев

Милла Мел
с много търпение прочетох почти всичките му стихове в "Откровения" и отново се върнах назад, когато за първи път разбрах, че нещо повече ни свързва.. и не случайно е написал:
"Ясно, красиво, с малко думи"..  - редактор в Радио-Варна, главен редактор в Радио-Добрич, поет, по чиито стихове са писани песни..
..а за мен просто е бате Сашо :)

на Александър и майка му, която не престана да ме обучава по български език.. дори когато бях зад граница и го изучавах като втори (т.е. чужд език). благодаря за търпението и стремежа..




Крушение (Александър Белчев)

Изглежда срамно кораб да се прекатури.
Но ти поне докрай се бори, странниче.
И вече знаеш - има и несъкрушими бури.
По правило - в последното пристанище.


Крушение

И как-то стыдно перевернуться судну.
Но ты ведь до конца боролся странник.
И знаешь уже – есть несокрушимые бури.
И по правилу они – в последней гавани.



Равноденствие

музика: Асен Масларски, аранжимент Георги Денков, текст Александър Белчев, дует Кристина и Михаил Белчеви

Песента можете да чуете тук: http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=93881
А можете и да видите нещичко тук:

Отиде си.

И беше време.

И с мен е тъй.

И ми е мъчно.

И права си.

И е съвременно.

Очаквах го.

И ми е мъчно.

И е Любов.

И все я няма.

И има друг.

И ми е мъчно.

И има друга.

И сме двамата.

Отивам си.

И пак е същото.



Равноденствие

Уходишь.
И было время.
И так со мной.
И больно мне.
И ты права.
И это так современно.
Я ожидал.
И больно мне.
И это есть Любовь.
И все же... нет ее.
И есть "другой".
И больно мне.
И есть "другая".
И мы вдвоем.
И это так современно.
Я ухожу.

И снова ...
то же самое.



До нови поетични срещи :)
с признателност и прегръдки, Мила :)