Лунни къдрици

Ласка Александрова
Слънце
пламъци в морето гаси,
уморени,
на скалистия бряг
вълните скланят снаги.
Първи звездици
отварят сини очи.

Водата застилат
лунни къдрици,
а сред тях -
лодка чернее.

Пристанът е сам
и мълчи...


/2008 г./