Я - укра нка

Натали Бараненко
Я – українка! Я одна із тих,
Хто самостійно обирав свій шлях,
Ішов з мечем. В моїх очах
Страх ворогів моїх застиг.

Я – українка! Я одна із тих,
Хто пережив турецкії тортури,
Свої завзято захищавши мури,
І хто в тій битві за Вітчизну переміг!

Я – українка! Я одна із тих,
Кого вели в полон, немов худобу,
І хто, здолавши голод та хворобу,
На Батьківщину повернутись зміг.

Я – українка! Я одна із тих,
Хто дивиться з сльозами на країну:
Могутня велич, що повзе в руїну, –
То наш великий непрощенний гріх!