Доля

Юрий Курьянов
Ой,у полі жито
Вітер колисає...
Як без долі жити
У світі - не знаю.

          Доля моя, доля!
          Де ж ти заблукала?
          Я у житнім полі
          Все тебе гукала.

Я тебе гукала,
Звала без укору,
Надію плекала,
Що знайдешся скоро.

          Хіба я не гарна?
          Хіба не ладненька?
          Чи роситла марно
          Мене рідна ненька?

Неню моя, ненько!
Де ж та доля ділась,
Що така гарненька
В дівках засиділась?

          Чому чорноброва,
          Чому білолиця,
          Лагідна та добра
          Сиджу у дівицях?

Віє, віє вітер,
Розвіває коси...
Чом мені у світі
Не таланить зовсім?

          Вийду я у поле,
          Упаду у жито -
          Як мені без долі
          Та й на світі жити?