Осiння меланхолiя

Юлия Чорненька
Кордони зміцнюють стосунки,
Малюють очі душ зеленим...
Вітаєм у перебуванні в Польщі!
Тепер над Вами інше небо.
                Ж. Азбель
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Переді мною зовсім інше небо,
Переді мною зовсім інша стеля...
Фотокартки кажуть, що не треба
Зважати на осінню меланхолію...

Згадати, що було три тижні поспіль,
Про інші п*єси, про високі сходи.
Застібнути гудзик на дорозі,
Та й забути про осінню меланхолію.

Дивлюсь на потяги, на те, що поряд,
Тримаю в руці звіти про нейрони.
Кохання, десь у плані, двухстороннє...
Без тебе завжди осінь в меланхолії.

Тримаю фотокартки, як відтінки.
З вікна загострені дахи мов в казці.
Листя падає, як ті сторінки,
Що вирвані з історії без танців.

"інше" небо змінюється рідним,
Зображення на фото замовкають.
Лише три кроки... і... я... ВІЛЬНА...
Меланхолію замінює кохання.