ххх

Гулистан Матякубова
МЕн кетдим  сиз ёнда алвидо колди,
Куришгунча дея айтаолмадим.
Бу сунгги дийдорнинг сунгги айрилиги,
Хатто ортимга бир кайрилолмадим .

Куз эса чаманлар, богларни ташлаб,
Кузларимга ботиб, ичимга кирди.
Туйгулар саргайди хазонлар  яшнаб,
Ёмгирдай тукилди , шамолдай тинди.

Номин мен билмаган митти кушчалар ,
Учдилар  силкиниб канотларини.
Саргайиб ,эгилди  толлар бутоги,
Тутлар  хам тукдилар япрокларини.

Кетдим, ёз хам мен билан кетди,
Хазонлар юракда  ёна бошлади.
Тутунлари тулди хайрон кузимга,
Самога тикилдим...
Янги ой  чика бошлади
У умид ташлади
  Умр йулларида колган изимга

Мен кетдим  сиз ёнда алвидо колди...


(На узбекском языке)