Тан

Зиннур Хуснутдинов -Водолей
Коннен туып килуен
Туган жиргэ белдереп,
Яфракларны селкетеп,
Yтте жиллэр йогереп.
Ерак офык читеннэн
Назлы кояш кyренде.
hэм табигать уянып,
Яктылыкка кyмелде.
Су буенда камышлар
Шыбырдашып алдылар.
Алар шулай серлэшеп,
Нэфис биллэрен богеп,
Жинел чукларын селкеп,
Кояшны котладылар.

      1968 елнын июль ае.

Первое опубликованное стихотворение автора. Оно было напечатано в районной газете "Знамя коммунизма". При этом автор получил гонорар(98 копеек). Гонорара хватило на 1кг. сахара и на баночку рыбных консервов.