Навiщо хвилi ви морськi...

Живой Ветер Кай
Навiщо, хвилi ви морськiї,
Чомусь менi такi чужiї,
Мої вiдносите ви мрiї
Удаль вiд рiдних берегiв?


Я вже за лишив сподiвання,
Безцiльнi всi свої блукання,
Що я вiд вечора до рання
На мить малу не залишав.


Чому так море шаленiє,
А вiтер, наче завжди мрiє
Розбити скелi тi морськiї,
Їх сiрий неживий гранiт?


I мiй вiтрильник серед моря
Шукає свою кращу долю,
Все залишає за собою
На водах свiй багряний слiд.


I знову я, чомусь, блукаю
У тому морi, що без краю,
Та все ж надiю не лишаю
Дiстатись рiдних берегiв...


Навiщо, хвилi ви морськiї,
Чомусь менi такi чужiї,
Мої вiдносите ви мрiї
Удаль вiд рiдних берегiв?