крапка

Ганна Осадко
у такі от бабино-літні, чи просто бабині вечори,
коли знаю, що не напишу  більше ані словечка,
коли листя згорає -  і димом летить догори,
коли серце тремтить, як твердолоба  овечка,

що забрела грім її зна куди, навіщо і пощо,
а господар плюнув - і бог з тобою! -  пішов додому,
і волочишся поміж трьох сосен, двох людей тощо,
і вагаєшся - що ж поставити:
крапку
двокрапку 
кому.

і по кому дзвонять дзвони - по великому круглому тамтаму,
(по барабану, себто)  бо там чи не там -  домінує втома,
бо я – (так стверджують свідки) - добра дружина, турботлива мама,
щаслива власниця Кота, синьої машини і червоного диплома,

кандидатка якихось грьобаних наук,  греко-католичка,
танцівниця на площі, причинна дівка, українка врешті,
звьоздочка містечкова - білоручка і блідоличка,
із покликанням  носити слова - як воду в решеті,

і вода - H2O - слів тікає-протікає-струмує-крапле,
а потім - бац! - і з’явилися чайки, і синє море…
і знаки - життєві та розділові.
                - крапка -
…ти не з ним, ідіотко, ти сама із собою говориш…