Шануйте батькiв своiх

Раевская Людмила
         ~~~~~~~
Шануйте батькiв своiх при життi,
Поспiшайте до них на гостину.
Горнiться до рiдних у щастi й бiдi,
У свiтлу i чорну годину.

Знаходьте для матерi нiжнi слова,
Порадуйте батька дiлами,
Бо можна не вспiти - нагряне бiда,
Гiркими-гiркими сльозами.

Та що сльози тi, чого вартi вони,
Батьки ж iх уже не побачать,
За всю неувагу, за черствiсть свою,
Себе ти не зможеш пробачить.

I всi каяття недоречнi, на жаль,
I сповiдi всi - нi до чого.
Не зможеш здолати болючу печаль,
Пiти вже не буде до кого...

Залиште всi справи, турботи всi - геть,
Летiть, мов на крилах до хати:
Чекають на Вас сивих два голубки -
Найрiднiшi матуся i тато.


5/09/07