Вiдверта тiльки смерть

Надежда Кошель
Відверта тільки смерть,
Як одкровення Божі,
А таїна - життя,
І це понад усе,
І кожен у собі
Несе своє, несхоже,
Несходжене
На тернії несе.
Шукає захист день,
Шукає захист вечір.
Пере імляву темряву зима,
Щоб жевріла зоря,
Не опускала плечі,
І лиш відверта смерть -
Без захисту, сама.