Я украинский так люблю язык!

Анжела Ангел Шкицкая
Я украинский так люблю язык!
В нем шелест трав, и первые признанья,
И горький вкус потерянной слезы,
И слов великих- гордые названия!

Я рідну мову знаю з перших днів,
Коли в колисці мама колисала.
Її слова- як зоряні вогні.
На рідній мові вірші я писала.

Мой украинский! Ты любви язык!
В нем нежность, нам дарованная Богом,
И лунный свет, и сок святой лозы,
И к дому нас ведущая дорога!

На рідній мові плачу та сміюсь,
Радію та страждаю,і співаю.
На українській мові я молюсь.
Та рішення важливі я приймаю.

В моей крови - украинская ночь,
И небо, уходящее куда-то.
Без Украины мне уже невмочь.
Пленит она весенним ароматом.

Я свою мову рідну пронесу
Через життя- велике, чи маленьке.
Я п*ю її, як чистую росу,
Ту мову, що навчила мене ненька.