Трываньне

Всеволод Черный
Вісяць у небе хмары,
Ня падаюць уніз;
І я, натхнёны, марам
Дазволіў бегчы ўвысь.

Cтановіцца свабодна
Ў душы  малой маёй,
Здаецца, што ўсё добра
Павінна быць са мной.

Але штурхае хтосьці,
Ламае марам крылы;
Схаваны выбух злосьці;
Напругай скулы ныюць,

Трымаюць болю словы,
Ірвуцца што зь мяне,
Жадаюць крыўдай горкай
Размазаць па сьцяне.

І колькі іх трымаю,
Зьбіраюцца яны,
І потым на кагосьці
Прарвецца мой гнайнік.