Про Укра ну

Александра Мальцева
Люди,подивіться навкруги!
Усюди репресії, політичні напруги
Так, може не настільки відкрито,
Але й зовсім не скрито.

Країна розпалась на декілька частин
Нікому нічого не треба, але ти не один
З тобою друзі, коханий та сім'я
"Все буде добре",- говорю тобі я

Але вернемось до початку
Там,де України початки
Там, де вона ще Вкраїна,
А може й старше,вона, наша мила

Весь Всесвіт розвивається по спіралі
Тобто пращури наші навіть гадки не мали,
Що їх злотні слова та мудрі рішЕння
Матимуть рацію в часи сьогодення

Згадаймо величного Святослава
Навіки йому пошана та слава
Його правдиві слова золотії:
"В єдності сила! Разом - сильнІї!"

Але ця промова була не просто так
Отже,можливо, Всевишнього знак
Що треба слухать мудрі слова
Бо в старих людей, справді, варить голова

Та це ще не все з історії нашої
Бо нема за життя моралі кращої
а треба вчитись на чужих помилках
Щоб не пішли вони по родах

Малювали літописи різні ситуації
Змови, зради та стрибки репутації
Як у воду наші предки гляділи
Але знання передать зуміть не зуміли

Хоча, звинувачувать їх ми не маємо права
Що мала громада, то нам і надала
А те, що прислухатись ми не бажаєм
Отже долю свою самі й ж бо рішаєм

Наш великий Кобзар залишив Заповіт
Щоб зберегли ми козацький повіт
У всій тій красі, що за нього була
Чистий Дніпро і колосисті поля

Та головне зберігти ту єдніть,єдиність
Що в братів-українців пройшла кріь віки
Любов до Вкраїни, сміливість і чесність
І нині хранити будемо ми

Залишились в минулому часі Руїни та Смути
Все вибачаєм, аое ніщо не забути
Наша ціль - не забутись безслідно в віках
Наше майбутнє - в наших руках!