Маме

Людмила Фрасынюк
Матусю рідна, матінко моя,
Тобі присвячені пісні всі і слова,
Тобі одній низенько уклонюся,
За тебе Богу щиро помолюся.
За твою доброту, турботу, ласку,
За першу колискову і вечірню казку
Усі багатства світу до ніг покладу
І на коліна перед тобою припаду,
Щоб від душі подякувать за те,
Що любиш ти мене понад усе,
Що хлібом пахнуть твої, матусю, руки,
А серце зазнавало не раз пекельної муки.
Спасибі, що в добрі мене зростила,
Любов до Бога в серці пробудила,
Що через мене ночей не досипала
І Бога за мою доленьку благала.
Запам'ятай, що в пам'яті моїй
Завжди залишиться твоя вечірня казка,
Настане час і доньці я своїй
Розкажу, чим є материнська ласка.