Маслини

Борис Мохонько
Маслини рясно вродили цього літа,
Налиті грона на гілках висять.
На сонці грає ягода зігріта,
До себе кличе, щоби сік віддать.

Йдуть діти до маслини з ранку,
Так хочеться поласувати ягодами їм.
Нарвати ягід спілих у лоханку,
За це вклонитися маслинам всім.

Нехай ще довго родять нам маслини,
Цілющі ягоди здоров’я всім дають.
Дерева бережіть, завжди гордіться ними,
При цьому ягоди маслини віддають.