Дай, Боже, миру нашiй Укра нi

Наталия Орайло
Дай, Боже, миру нашiй Українi.
I мудрого ти гетьмана їй дай.
Бо сил немає бачити, як гине
До болю рiдний i чарiвний край.

О, Україно, ниви золотiї,
Блакитне небо i старий Днiпро,
Гадаєте мабудь, чим завинили,
Що ангел не бере вас пiд крило.

Крiпак Шевченко дивлячись з кургану
Не розумiє, знявши кандали:
Як, ніби, вольнi люди на Майданi
За гривнi свої душi продали?

Дай, Боже, щастя нашiй Українi!
А людям трохи розуму ти дай.
Бо сил немає бачити, як гине
До болю рiдний i чарiвний край.