Видях я

Ласка Александрова
Върху вълните,
по меката лунна пътека
слизат звезди.
Докосват водата,
в миг се издигат
и с пируети се спускат.
Усмихват се сребърно,
подобно светулки,
унесени в танц,
припламват безмълвно
и после притихват...

А музиката -
видях я в очите ти...


/2008 г./