Ода воде

Юрко Стрелков-Серга
ОДА ВОДЕ
(школьное задание)

О, світла рідина!
Прозора кров Землі,
Ти Богом нам дана,
Щоб були ми живі.

Тебе всі споживають
І завжди ніжно хвалять,
Рослини поливають
І їжу смачну варять.

Ти миєш і лікуєш,
Переш і очищаєш,
Ти власну пам’ять маєш
І вічність пам’ятаєш.

Енергії в тобі багато,
Даєш ти світло і тепло,
Приходиш ти у кожну хату,
Щоб були радість і добро.

Велику силу маєш ти,
Коли багато і лютуєш,
Ламаєш легко ти мости,
І все собою ти руйнуєш.

Земля без тебе як пустеля,
Не стане жодна там оселя.
Тож бережімо люди воду,
Святу і чисту земну вроду!


На главную http://www.stihi.ru/avtor/ut5nc