Роздуми - укр

Анна Бех
Душа національності не має.
Нащо воскреслим душам паспорти?!
Та й навіть у одвічному розмаї
Землі, де щойно народився ти,
Це лиш тавро нещасного суспільства,
Що ділить на своїх та чужаків
(Згадайте, з чого починались звірства
"Елітнокровних" фюрерів-катів!)..
Душа національності не має.
Мені, вкраїнці, соромно за те,
Що люди розбиваються на зграї
І гордовиння зрощують пусте.
Душі національності й не треба.
Хай в серці буде втома від добра!
Яка у тому паспорті потреба?!
Це - ніби гра лукава...Ніби гра...