If

Доктор Гумис
Киплингу

ha-зман -hу рум, вэ лехем, вэ хамцан.
Кше hу хасер - тишмор аль толеран-
тиют ле раав, у дикаон, у хенек,
ле и-яхолет шув леитракез,
ле кецев джез
шель а-хаим. тиках тъа витаминим,
тивдок экдах, тамших ба даркеха,
ламрот а-лахац ба эйзор рака.
зманха озель, вэ Киплинг мэхаех,
вэ дам ми хех.

тида ливхор бен ра ле ра мэод,
вэ ми омар, ше кан аколь варод?
тофсим хамцан реот шхорот сруфот,
аль легима кара холмот сфатаим,
кше зман мегиа, ве бен капотаим
зормим маэр дакот а-ахронот,
вэ лo озер лo цлав, лo нахоштан -
hа-зман - hу - ман.

ивритский текст в первой рецезии ниже