Наче за...

Олесь Птах
            

Наче за кам`яною стіною
Сховатись хотів я, та, мабуть
Навіть у безсонні зі мною:
Чародійські флейти гудуть
І отруйний дим над водою
Зачаровує погляд. Холонуть
Навіть думки та віє бідою
Від примар і тіней, що вирують
Над багаттям і звуть з собою,
І вернутись назад благають.