Жнива

Олесь Птах
             

Ти спитай у чотирьох вітрів,
У дерев, що сплять простоволосі,
Хто дає траві холодні роси,
Хто співа нам колисанки снів?..
У чеканні мовчки стигнуть коси,
Щоб відчувши перший крок женців
Дати відповідь без зайвих слів
На питання, що у нас є досить.