Для тебя я вылепил дворец

Ксенияангел
http://stihi.ru/2009/05/05/1297

ДЛЯ ТЕБЕ Я ВИЛІПИВ ПАЛАЦ


Я із крижинок виліпив палац,
Виліпив я сам - не брав підряду,
Думав, для тебе.., там будемо жити,
Ти подарунку будеш дуже рада!

Я із крижинок виліпив палац,
Не було там охорони  та конвою..,
Не стояли над моєю вони душею,
Холод льоду не зробився перешкодою!

Я із крижинок виліпив палац,
Виліпив я сам - не брав підряду,
Душу із серцем обміняв на лід,
Лиш  любов твою я прагнув  у нагороду!

Я із крижинок виліпив палац..,
Але сонце засвітило, вбрало непогоду -
Увесь растаяв він..,  без залишку,
У лабіринтах кам'яного льоду...

Я його ліпив з такою любов'ю,
Для тебе однієї  він призначен був..,
Але серце твоє виявилося  кам`яним,
Як у інших всіх.., а я тебе Любив!

Те каміння напоїв живої водою,
Що стікала із крижинок з льоду,
Лише трошечки вона гірчила сіллю,
Серця, де копилася сльоза від болю!

Напоїв я камінь, от журба!,
Остудив..?, а було там тепло?!,
Пам`ятай.., -  камінню не напитися,
Лише  душу вихлебчуть як пійло!

Увесь розтанув,  краплями ссочился,
Той палац прозорий з льоду,
Я не знаю вже і сам, - чи був він.., - не був?,
І, взагалі.., - кохана та була наяву?!.....