Прикмета

Марченко Сергей
Через дорогу чорна кішка -
А ви уже й злякались трішки.
А якщо заєць проскакав -
Найгірше це, один казав.

З під лоба жінка подивилась -
То ваша зрада їй приснилась.
Начальник душить, мов удав, -
Знач з лівої ноги він встав.

Ось на порозі ви спіткнулись,
Про себе тихо чортихнулись
І вже вперед вас не несе -
Напевно ж, що не повезе.

Упала ложка на помості -
То пруться вже незвані гості.
З порогу кинуть в пику: "Здрастя!"
Чарки поб'ють - то вам на щастя.

І ви на двір, мов та комета,
Шукати доброї прикмети...
Багатство, кажуть, підверне,
Як хтось на голову с.рне.