Не покидайте бiлий свiт...

Александр Чернобривенко
             *  *  *

                Друзям

Не покидайте білий світ
                занадто рано,
Ані у цвіті юних літ,
                під самий ранок,
Ані в середині життя,
                ані на схилі –
Назад немає вороття,
                як вже в могилі.
Чи буде далі щось, чи ні –
                поспішність марна.
Не покидайте білий світ –
                він надто гарний.
Навіть коли терпіти біль
                немає сили,
Не покидайте білий світ,
                доки він білий.
Хай часом від душевних ран
                він чорним здасться –
Не залишайте його нам
                отак зненацька.
Нехай Господь рахує сам,
                кому і скільки.
Не поспішайте в небеса –
                Ви тут потрібні.
Ще чарку гіркої рука
                не раз підніме,
Нехай кістлява зачека
                там, за дверима.
Бо сонце ще до сходу дня
                не раз зігріє,
І доки в нас ще є життя –
                життю радіймо!



24-25.09.06.
Санаторій „Карпати”.