Рожевий ранок

Ксения Круглякова
Рожевим і рум’яним ранок народився.
Очима сонця кліпнув, тепло посміхнувся.
Росою срібною, прозорою умився.
Під прохолодою туману потягнувся.

Срібним промінням розчесав берізкам коси.
Углиб озер заглянув, скаламутив воду.
В химерних хмарах відшукав весняні грози.
Й пішов питать у лісового струмка броду.

А потім в хащах з мавками в квача погрався.
В лісовика на пні легенди слухав давні.
З русалками у плавнях лоскітно сміявся.
І Водяному шепотів казки уявні.

Сміявсь прозорий ранок весело і дзвінко.
Купався у струмку, під сонцем теплим грівся.
В кришталь височини шугав з пташками стрімко…
Та день прийшов… І ранок закінчився…