Павлик на морозе

Нат Весенин
Павлик на морозе (Откулачили, чтоб не раскулачили!)

Павлик на морозе
Отморозил ноги,
Отморозил руки,
Отморозил нос!
Не успев угрозу,
Написать донос,
Раскулачить многих,
Выполнить всерьёз.
Живоглоты – суки…
..........................
Павлика раньше откулачили.