Сумлiння

Надежда Кошель
Посієш на всіх, то й усім вистачає,
Для себе фасуєш - замало, замало.
"По нитці - сорочка", - прислів'я повчає,
Сорочку по нитці - шмаття ,що печалі.
Біжить-вихиляє то вліво, то вправо
Стежина, неначе неходжена зроду,
Неначе пір'їну, по вітру гойдає
Людину, мов зроду не бачила броду.
Та все одно Заходу, все одно Сходу,
Немов білий світ - околоточна винна.
Замулюєм душі, мов діти без роду,
Немов перед світом ми маєм провину.