Жертва

Тинаэглин
Доле моя безкрила,
Янголе посумнілий,
Туга непережита,
Рана в грудях відкрита
Хто тобі крила підрізав?
Хто змусив на землю сісти?
На тебе дивлюсь і плачу,
І серце в вогні неначе.

Всміхнись - і засяють зорі,
Всміхнись, наче ти на волі.
Злети, наче знову крила
Проти вітру чимдуж розкрила.

Печаль, наче зимня мавка.
Ніяк не звільнюсь, хоч мав би -
Твої тьмяні від болю очі
В своїх снах роздивляюсь щоночі.
У тобі вже немає сили,
І жагу до життя відбили.
На тебе дивлюсь і плачу,
І серце в вогні неначе.

Всміхнись - і засяють зорі,
Всміхнись, наче ти на волі.
Злети, наче знову крила
Проти вітру чимдуж розкрила.

Всміхнись і заглянь у очі -
Тобі крила віддати хочу,
Буду повзати замість тебе,
Аби ти знов злетіла в небо...