Пусть покинет ненужная боль

Плотникова Лена
Что с твоей головой? Все болит…
Это жизни тревожной гамбит.
Пусть покинет ненужная боль.
И тревоги мирские - уволь.
Хлынь на берег морскою волной
и останься подольше со мной.
Вечер синий колдует для нас.
Залюбуйся оттенками глаз,
в их бездонную тягу всмотрись.
Нас с тобою приветствует высь.
На березах чернеют грачи.
О разлуке, любимый, молчи.
Эта ночь расставанья знобит.
Что с моей головою? Болит…

1.03.2010

Какво става с теб? Всичко боли ...
Този живот е тревожен гамбит.
Ненужната болка, нека свърши.
И тревогите световните - също.
Приливът буен на морските вълни
на брега по дълго с мен да остане.
Вечер синя за нас вълшебство твори.
Любува се на нюансите в очите ни,
сърцезавайки в тях красотата.
Нас ни приветства висината.
В брезите чернеят врани
За раздяла не говори, любими.
Тази нощ раздялата в мъка сълзи.
Какво ми става? Така ме боли ...


Мария Магдалена Костадинова   02.03.2010 17:42   •