i квiтне бруньками лози

Олег Омелянчук
Весна приходить ранком синім
і крила розправляє птах.
Тріщать тугі бруньки в долині,
земля парує на полях.

Висять клаптями білі хмари,
а по-над ними - неба синь.
Шукає звір у лісі пару,
виходить риба із глибин.

Зірвався мій собака з цепу,
подавсь на другий край села.
Я прищеплю до груші щепу,
аби рясніше зацвіла.

Шапки діди ховають в скрині
та одягають картузи.
Весна приходить ранком синім
і квітне бруньками лози.