Маки

Ирина Побережник
Незрозуміло падав сніг,
А я питала про весну,
Мовчав... мабуть сказать не міг,
Залишив спочивать без сну.

Я більш кричати не могла,
Усе порвала, перебила.
Він випив все в мені до дна,
Зв’язав словами білі крила.

Минулим заливала страх,
Сніг тихо падав на перила,
Стояв у вазі мертвий мак,
Який ще рік назад купила.

Перечитала всі книжки,
Переболіли всі образи,
Даремно був коханням ти,
Я зрозуміла це відразу.

Не сплю ночами вже давно,
Тому й прокинутись не в силі.
Я посміхаюсь, все одно
Несправжні маки й досі милі!

(10.01.10)