Я не буду з тобою

Мария Кобылинская
Зроду-віку не бути такому,

Щоби зорі жевріли удень,

І   вода  б спопелила солому,

А німий щоб виводив пісень.

 

Не зроблюся твоїм діамантом,

Як не прийде до грудня весна.

І не буду цілющим талантом,

Як не стане блакитною хна.

 

Як ріка не поверне угору,

А кроту не побачить зірок.
І не змити їдкого узору

Що лишає  любові клубок.

 

Бо коли я піду-чорна мука

Одурманить твою самоту.

А любов не зоставить ні звука,

Лиш порожню, сумну темноту.

 

Я не буду ніколи з тобою,

Не схвилюю тепер твого сну…

Не готуюсь з любов’ю  до бою,

Хоча так би хотіла весну…


21.02.10