звичка

Мария Кобылинская
Цей біль вже став і рідним і легким,

Це як моя нова частина тіла.

Без полум’я не виникає синій дим,

Тому я підпалю все те, що тліло.

 

Згорають ненаписані рядки,

Слова, які зів’яли, наче квіти.

І спопелились дорогі думки…

Давай всміхнемось разом, наче діти.

 

Недопалки всі затопчу твої

І витопчу собі нову стежину.

А воском намалюю ті краї,

яких тепер ніколи не покину.

 

І серце заховаю аж на дно,

Всміхнусь тобі, сховаю запальничку.

На іншу стіну почеплю вікно.

Тебе забуду, як погану звичку.

 

16 грудня 2009