Тарасу Шевченко2

Оксана Гриценко
Кайданiв не помiчає тiльки той,хто вже не прагне свободи,
хто не рухається...

Тарасе,ти жадав свободи
Для України вiд катiв,
Пройшли рокИ,але народ мiй
не може жить без кайданiв.
Давно нема на Українi
Анi царiв,анi панiв,
Чому ж нема на нашiй милiй
Свободи у її синiв?
Кайдани є,та вони iншi ,
Бо держать душу на цепку,
Невидимi-вони ще гiршi,
Та бiльш мiцнiшi та цупкi